Е-библиотека

Библиотека за модерна времена

Препоруке

ВЕСЕЛА ЗООЛОГИЈА

Шта уче мишеви у школи? Да ли џивџан може да ћути? Каква је бува у лава? Чему се веселе сарделе? Како мама кит тепа своме чеду и шта тата сом поручује своме сину? Сазнајте како живе животиње, домаће и дивље, у песмама нашег познатог књижевника за децу Гвида Тартаље.

КАТАРИНА ВЕЛИКА - ПОРТРЕТ ЈЕДНЕ ЖЕНЕ

Добитник Пулицерове награде за најбоље биографско дело. „Прича о моћи, истрајности и страсти… величанствена књига из пера мајстора приповедања.“ Тхе Wалл Стреет Јоурнал. Отпочињучи ову изузетну биографију приказом историјских и политичких околности које су узроковале долазак Софије од Анхалт-Цербста у Русију и удају за руског престолонаследника Петра.

Медвед Рајко и пчела Дарко

Илустровао Немања Ристић

Да ли сте чули за медведа који је хтео да полети? Или креатора светског гласа пчелу Дарка? А можда вас занима да видите хоботницу каратисту на делу?

Уживајте у забавним песмицама Андрије Милошевића и у дивним илустрацијама Немање Ристића, а кроз смех ћете схватити сву вредност и лепоту дечје маште. 

НЕ ИДИ У БЕРЛИН ЛИМУЗИНОМ, ЕВО

Било је то узбудљиво лето за Еву. Неочекивани догађаји ређали су се један за другим, а све је почело када су професори у музичкој школи открили да је њена млађа сестра Алба прави музички геније. Мама и тата дозвољавали су тој клинки да се понаша како хоће, па се живот код куће преокренуо наглавачке.


ПЕПЕЉУГА

„Ти? Да идеш на бал?“, казала је Пепељугина маћеха. „Мора да се шалиш. Теби је место у кухињи.“ Међутим, Пепељугина добра вила има друге планове. Један потез њеног штапића и чаролија почиње. Пепељугин живот заувек ће се променити.


Пријава